6 csirkecomb
1 csirkemell
3 dl tej
1 teáskanálnyi kakukkfű
1 teáskanálnyi rozmaring
só, bors
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál kukoricapehely
olaj
A húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor kivettük a tejből, átkenjük egy kevés olajjal és a fűszerekkel a húsokat. Ezt követően a zsemlemorzsát és az apróra tört kukoricapelyhet egy tálba tesszük és beleforgatjuk a combokat és a mellet, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ha száraznak tűnik, egy kevés olajat csöpögtetünk rá és 180 fokon sütjük 30-35 perce át. Időközben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
A csirkemellet felvágjuk apró kockákra, és ízlés szerint fűszerezzük. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a lereszelt sajt felét is belekutyuljuk a masszába, v...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA zellert, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra felvágjuk. A csirkemellet gyerektenyér nagyságúra felszeleteljük és sózzuk, bors...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA kacsacombokat megmossuk,majd lecsepegtetjük a vizet és sóval és frissen őrölt borssal befűszerezzük. A rozmaring levélből apróra vágunk egy kávéskanálnyit, és egy tányérban az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A savanyú káposztát egy nagyobb tálba tesszük és villával fellazítjuk. Ezután egy kissé összevágjuk. 2.Hozzáteszünk egy felvert tojást, egy csokor apróra vágott petrezsely...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű