menu

Családireceptkönyv.hu

CSÖRÖGEFÁNK


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-50 dkg finomliszt
-1 sütőpor
-6 db tojássárgája
-csipetnyi só
-2 evőkanál porcukor
-egy kis poharas tejföl (175 g+ 2 teáskanál)
-3 evőkanál rum

Elkészítés:


A alapanyagokból rugalmas tésztát gyúrtam pár perc alatt, mehet géppel természetesen, csak a végén kell kézzel rásegíteni. A rum fontos, ne hagyjátok ki, tökéletes módszer, hogy ne szívja magába az olajat! ( Más alkohol is ugyanezt a hatást fejti ki, lehet pl. pálinka, vodka is.) A tejföllel célszerű beállítani a tészta keménységét, liszt minőségtől függően.
A tésztát lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtottam és derelyevágóval rombuszokra vágtam, a közepén egy kis bevágással. Ezen kell áthúzni a rombusz egyik sarkát.
Nekem ez a formázás nem mindig lesz szép (most sem), így a tészta másik felét 1,5 centis csíkokra vágtam és a közepükre csomót kötöttem. Így jöttek létre ezek a masniszerű fánkocskák. Nem autentikus, de nekem tetszenek :)
Bő, forró, de nem égető olajban pár perc alatt készre sütöttem, félidőben átfordítottam őket. (Nálam a kerámiatűzhely 9 fokozatán a 6-os volt a megfelelő-se nem langyos, se nem forró.) Vigyázni kell, mert könnyen megég, ha pedig nem elég meleg az olaj, magába szívja és tocsogni fog a zsiradékban.
Papírtörlőre szedtem, porcukorral meghintettem.
A legfinomabb baracklekvárral tálalva.
Jó étvágyat!

CSÖRÖGEFÁNK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nudli
Nudli

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk lisztet, sót és közepesen kemény tésztává dolgozzuk. A tésztából sodrunk hosszabb rudakat, majd...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nokedli
Nokedli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Tejszínes-sonkás tészta
Tejszínes-sonkás tészta

A kockára vágott hagymát megtisztítod,olajban megpirítod,hozzá adsz egy gerezd apróra vágott fokhagymát.ezután ízesíted a fűszerekkel majd hozzáadod a kockára vágott sonkát.Ezt meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cserászka
Cserászka

A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk