Fél kg lisztet, 1 csomag sütőport, csipet sót, 20dkg cukrot és egy egész tojást 15dkg zsírral vagy vajjal (zsírral jobb!) és 2 dl tejföllel jól összegyúrunk.
A tészta egyik felét kinyújtjuk és kizsírozott, kilisztezett tepsibe nyomkodjuk.Erre megy a töltelék: kb. 1 kg almát meghámozunk,kicsumázunk és lereszelünk, hozzákeverünk ízlés szerinti cukrot és fahéjat, majd jól elkeverjük. Az almás tölteléket egyenletesen rátesszük a tésztára. Majd a tészta másik felét is elnyújtjuk és betakarjuk vele a tölteléket. Tojássárgájával megkenjük és villával megszúrkáljuk. Előmelegített sütőben kb.45 perc alatt világosbarnára megsütjük. Miután kihűlt felszeleteljük és vaníliás porcukorral meghintjük.
Én általában jó vastagra csinálom a tölteléket,hisz pont az a lényeg benne:-) Bármilyen alkalomra kiváló, laktató, isteni finom
Megjegyzés: a tölteléket fahéj nélkül kevés citrom levével és reszelt citromhéjjal is elkészíthetjük,így világos marad.
Jó étvágyat!
Kiegészítés:a töltelékhez 10 db nagyobb méretű gála almát lereszelünk,1 nagy púpozott ek.őrölt fahéjast és 20 ek kristálycukrot keverünk hozzá!
• Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük. • A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban elkevert egész tojásokat és a kefirt. Lassú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét és jól keverjük el. Adjuk hozzá a liszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűPihentetés után sütjük.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes