10 dkg cukor, 25 dkg vaj, 30 dkg liszt, 1 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, linzertésztát gyúrunk, 1 órát pihentetjük, ½ cm vékonyra nyújtjuk.
Pihentetés után sütjük.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal,majd beleöntjük a joghurtos krémet. A tetejére tesszük a tésztalapot. A hűtőben 2 órát dermesztjük. A megdermedt süteményt kifordítjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megpucoltam, feldaraboltam, feltettem annyi vízzel főni, ami épp ellepte. Kb 25 percig fortyogott. Közben a vajat megolvasztottam a csokival. Egy nagy tálba öntöttem, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű