menu

Családireceptkönyv.hu

szatmári sós kifli


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: /most csak próbaként fél adagot csináltam/ : 25 dkg. liszt, 1 dkg. friss élesztő, 1 ek. margarin, 1,5 dl tej, 1 db tojás 1/2 ek. só, köménymag. Tojássárgája a kiflik kenéséhez.

Elkészítés:


Elkészítése: A liszthez adtam az élesztőt tojást sót és a tejjel jó lágy tésztát dagasztottam. Amikor már jól összeállt a tészta akkor tettem hozzá még az olvasztott margarint amit szintén beledagasztottam alaposan. Ekkor letakarva hagytam duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítottam majd téglalap alakúra kinyújtottam és hosszúkás háromszögeket vágtam a tésztából és felgöngyöltem kifli alakúra. A tepsibe sütőpapírt tettem erre pakoltam rá és még letakarva hagytam 1/2 órát pihenni. Ezután tojássárgájával lekentem és sóval elkevert köménymaggal szórtam meg. Előmelegített sütőbe tettem 180 fokon kb. 25' sütöttem még ilyen szép piros lett! Nagyon-nagyon finom !

szatmári sós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
305. Burgonyás pogácsa/habkünnyű
305. Burgonyás pogácsa/habkünnyű

A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Az élesztőt a langyos, cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pizzaízesítésű zsömlék
Pizzaízesítésű zsömlék

1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a közepébe mélyedést alakítunk ki és belemorzsoljuk az élesztőt. Rászórjuk a cukrot és ráöntünk egy kevés langyos tejet. Tetejére húzunk egy kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgarépás tökmagos zsemle
Sárgarépás tökmagos zsemle

Sima, selymes tésztát dagasztottam, 1-1,5 órát hagytam pihenni, majd kicsit átgyúrtam, 9 egyenlő részre osztottam, így 30ch/db lett, vacsorára elfér még mellette 10 ch valami másbó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Húsvéti kalács
Húsvéti kalács

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk