1 kg kockára vágott csirke mell,50 dkg gomba,1 fej apróra vágott hagyma,4 gerezd fokhagyma,20 dkg füstölt szalonna,5 dl tejfel,1 evőkanál lecsó,,pici piros paprika,ízlés szerint só,bors,1 púpos evőkanál liszt,
a szalonnát fel kockázom és ki sütőm,ki szedem belöle a pörcöt és bele teszem a hagymát és a gombát mikkor meg pirult a gomba és a hagyma bele teszem a lecsót fűszereket és a fok hagymát,jól össze főzöm,bele öntöm a simára ki kevert tejfelt és meg szórom a lisztel,a csirke mell kockákat meg sózva külön sűtöm meg,és tálaláskor öntöm rá a gombás ragut,főtt tésztával vagy vajas galuskával tálalom,
A húst megmossuk, és a kívánt méretűre daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megpirítjuk, bele tesszük a piros paprikát, felengedjük annyi vízzel, hogy 3/4 részig el lep...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kéksajt-mártáshoz Még mielőtt hozzálátnánk a csirkéhez, elkészítjük a kéksajt mártást: a sajtot a joghurtba morzsázzuk, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Nyugodtan haszná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes