14 db csirke szárny,,1 nagy fej kockára vágott hagymát,4 gerezd fokhagymát,üvegesre párolok,majd 2 evőkanál lecsót adok hozzá,,bele teszem a csirke szárnyat,meg szórom piros paprikával,sóval,borssal,bazsalikommal,majoránnával,köménnyel,saját levében főzöm készre,0,5 kg tarhonyát 2 kanál zsíron meg piritók,sózom fel öntöm 1 l vizel fedő alatt alacsony lángon puhára párolóm,KÁPOSZTA SALÁTA:1 fej káposzta laskára vágva(k.b. 2 kg-os)meg sózva áll fél órát,közben 1,5 l vizet fel teszek forrni,bele teszek ízlés szerint,cukrot,ecetet,borsot,ha kell sót,köményt,mikkor fel forrt a káposztára öntöm és állni hagyom.
14 db csirke szárny,,1 nagy fej kockára vágott hagymát,4 gerezd fokhagymát,üvegesre párolok,majd 2 evőkanál lecsót adok hozzá,,bele teszem a csirke szárnyat,meg szórom piros paprikával,sóval,borssal,bazsalikommal,majoránnával,köménnyel,saját levében főzöm készre,0,5 kg tarhonyát 2 kanál zsíron meg piritók,sózom fel öntöm 1 l vizel fedő alatt alacsony lángon puhára párolóm,KÁPOSZTA SALÁTA:1 fej káposzta laskára vágva(k.b. 2 kg-os)meg sózva áll fél órát,közben 1,5 l vizet fel teszek forrni,bele teszek ízlés szerint,cukrot,ecetet,borsot,ha kell sót,köményt,mikkor fel forrt a káposztára öntöm és állni hagyom.
Az anyagokat a szokott módon fasírtmasszává gyúrom. Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelek. A masszát 3 részre osztom. Az első részt a tepsibe közepébe helyezem végig. Erre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékonyra vágom,sózom,klopfolom. 2 dl frissen facsart narancslevet elkeverek 2-3 ek.mézzel,1 ek.fahéjjal,ebbe a pácba teszem a húsokat és hűtőbe 1-2 órára. Utána te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat besózzuk - ízlés szerint hagyhatjuk egészben, vagy forgónál kettévághatjuk. Legalább fél órát állni hagyjuk. Előkészítjük a panírt. Egy tányérba liszt, a másikba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk. A sajttal együtt, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük egy teáskanálnyi őrölt fahéjjal. Az egészet kb. 10 percig állni hagyjuk. Közben a pulykamel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű