1 kg krumpli.20 dkg juhtúró,2 fej hagyma,5 dl tejföl,4 db paradicsom,15 dkg sajt,só,bors,1 kanál vaj,
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt felszeleteljük. A tepsi alját vékonyan bekenjük vajjal, és ráreszeljük a burgonya felét. Ezt a réteget megsózzuk és ráterítjük a habosra kikevert juhtúrót (nem szabad előtte a hűtőben tartani). Erre helyezzük a paradicsomot és a hagymát, majd megint burgonya következik. Újra megsózzuk. Végül ráöntjük a tejfölös masszát, és forró sütőben, kb. fél órán át sütjük. Fejes salátával tálaljuk.
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. (Ne kemény tésztát várj, elég löttyedt volt az enyém.) A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit kibéleljük papírral és kanállal kiadagoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk, kibelezzük (ha kell), és lereszeljük a cukkiniket. Megsózzuk egy kicsit, és állni hagyjuk néhány percig. Kinyomkodjuk belőle a levét és egy keverőtálba tesszük. Lere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizet forralunk,és a kigombócozott túrót megfőzzük, a morzsában jól megforgatjuk. Porcukrozva,vagy édes tejföllel kínáljuk.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA spenóthoz hozzáadtam a tojást, zúzott fokhagymát, sajtokat, zabot, sóztam, borsoztam. Összeállítottam a masszát úgy, hogy jól formázható legyen. Ha nedvesebb a spenót, szükség le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű