Kolbászhússal töltött burgonya.....Hozzávalók.....1 kg burgonya,25 dkg darált kolbászhús,30 dkg húsos szalonna,2 dl tejföl,zsír,fél csokor petrezselyemzöld,só,bors,piros paprika.
.A héjas burgonyát alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Ha megsült, a fóliát eltávolítjuk, a burgonyákat félbe vágjuk és a közepét kanállal nem túl vékonyra kivájjuk. Minden egyes burgonyába zsíron lepirított kolbászhúst töltünk. A tejfölt sóval, borssal ízesítjük, és bevonjuk egyenként vele a burgonyákat. Tetejére apró kockákra vágott húsos szalonnát hintünk. A sütőbe visszatolva pirosra sütjük. Fűszerpaprikával és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. 2. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a paprikát. Az enyém házi paprika, nagyon jól fest, tehát előfordulhat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa nincs maradék sztrapacskánk, akkor készítsük el a tésztát. A burgonyareszelőn a tüsis résszel lereszeljük a krumplit, a sajtreszelő nem jó, mert hosszú lesz a krumpli szála! Ha...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA husit és a hagymát felaprítjuk. A husit jó apróra, a hagymát csak csíkokra. Együtt beleszórjuk egy tepsibe, megsózzuk, és mehet az 180'C-ra előmelegített sütőbe. Fél óránként me...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA burgonyát mosd meg, hámozd meg és egy késsel vágd ki a belsejét. Főzd 10 percig, hogy félpuha legyen. A hagymát a hússal együtt ledaráljuk és fűszerezzük. A burgonyákat megtöltjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű