menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászhússal töltött burgonya


Írta:

Elk. idő: 1,10 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kolbászhússal töltött burgonya.....Hozzávalók.....1 kg burgonya,25 dkg darált kolbászhús,30 dkg húsos szalonna,2 dl tejföl,zsír,fél csokor petrezselyemzöld,só,bors,piros paprika.

Elkészítés:


.A héjas burgonyát alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Ha megsült, a fóliát eltávolítjuk, a burgonyákat félbe vágjuk és a közepét kanállal nem túl vékonyra kivájjuk. Minden egyes burgonyába zsíron lepirított kolbászhúst töltünk. A tejfölt sóval, borssal ízesítjük, és bevonjuk egyenként vele a burgonyákat. Tetejére apró kockákra vágott húsos szalonnát hintünk. A sütőbe visszatolva pirosra sütjük. Fűszerpaprikával és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Kolbászhússal töltött burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mónika
Borsópörkölt egytál
Borsópörkölt egytál

1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. 2. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a paprikát. Az enyém házi paprika, nagyon jól fest, tehát előfordulhat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőben sült sztrapacska sajtos szalonnával
Sütőben sült sztrapacska sajtos szalonnával

Ha nincs maradék sztrapacskánk, akkor készítsük el a tésztát. A burgonyareszelőn a tüsis résszel lereszeljük a krumplit, a sajtreszelő nem jó, mert hosszú lesz a krumpli szála! Ha...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bolognai szószos pecsenye
Bolognai szószos pecsenye

A husit és a hagymát felaprítjuk. A husit jó apróra, a hagymát csak csíkokra. Együtt beleszórjuk egy tepsibe, megsózzuk, és mehet az 180'C-ra előmelegített sütőbe. Fél óránként me...

Elkészítési idő: 20perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darált hússal töltött burgonya
Darált hússal töltött burgonya

A burgonyát mosd meg, hámozd meg és egy késsel vágd ki a belsejét. Főzd 10 percig, hogy félpuha legyen. A hagymát a hússal együtt ledaráljuk és fűszerezzük. A burgonyákat megtöltjü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk