70 dkg borjúszegy egy darabban, 1 db tojás, 1 db zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 marhahúsleves-kocka, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 5 dkg sós mogyoró, só (ízlés szerint).
Először elkészítjük a tölteléket: a zsemlét apróra vágjuk, egy deci vízben feloldjuk a húsle-veskockát, és a zsemlére öntjük. Ha megázott, összemorzsoljuk, összekeverjük a nyers to-jással, a finomra darált mogyoróval, a nagyon apróra vágott petrezselyemzölddel, a zúzott vagy megreszelt vöröshagymával, sóval, borssal. Két evőkanál olajat hozzákeverünk a masz-szához, majd a felszúrt, azaz töltésre előkészített borjúszegybe tömködjük. A nyílást bevarr-juk, és a töltött húst ráfektetjük egy hosszúkás tűzálló tálra vagy tepsire. A maradék olajat beleöntjük két deci vízbe, felforraljuk, majd a forrásban lévő folyadékot ráöntjük a húsra. Megsózzuk és lefedjük, az előmelegített forró sütőben puhára pároljuk. Ha a hús már olyan puha, hogy a villa hegye könnyedén kicsúszik belőle, akkor a fedőt levesszük, és pirosra pirítjuk mindkét oldalát.
A burgonyát és a megtisztított hagymát durvára reszeljük. A húst, ecetet, paradicsompürét, tojást és fűszereket hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk. 1 órára hűtőbe tesszük. Fasírt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ismét egy klasszikus étel, egy kis csavarással, mert ügyebár nincs karácsony gesztenye nélkül, így ebbe is csempésztünk néhányat. A bélszínt ha kell lehártyázzuk, majd körös-kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A húst 2 ek olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd 10-12 percig kis lángon főzzük. Közben 2 ek olívaolajon főzni kezdjük a pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet, ízesítjük - füstölt pirospaprika hiányában, morzsoljunk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű