..Hozzávalók..8 db nagyobb sampion gomba,8 vékony szelet bacon szalonna,.só őrölt bors,16 dkg húsos szalonna,1 lila hagyma,2 db kápia paprika mind kockára vágva,rozmaring,kakukkfű,petrezselyemzöld apróra vágva,3 gerezd fokhagyma,25 dkg juhtúró vagy brindza,10 dkg vaj,1 kg főtt karikára vágott krumpli..
.A vajon szaftosra pirítottam a zöld fűszerekkel a szalonnát, tehát nem sütöttem túl. Hozzáadtam a gomba összevágott szárát és a paprikát. Aránylag magas lángon pirítottam, hogy megpiruljon, de roppanós maradjon. Ekkor ment hozzá a lila hagyma és a fokhagyma, ekkor már együtt pirítottam a ragut, de már csak rövid ideig. Hagytam kihűlni, csak ekkor sóztam, borsoztam. Elkevertem a juhtúróval és a töltelék készen állt a töltésre.Közben a kivajazott cseréptálba leraktam egy sor krumpli karikát, sóztam, borsoztam, megszórtam frissen reszelt szerecsendióval. Néhány kocka hideg vajat szétszórtan elhelyeztem a krumpli tetején. Addig folytattam, míg elfogyott a krumpli és a vaj.A gombát folyó víz alatt alaposan megmostam és leszárítottam. Csak közvetlenül a töltés előtt sóztam, borsoztam – és csak belül -, hogy ne engedje ki a levét és nehogy „összeessen”. Két szelet baconnal körbefogtam a gomba fejeket és megtöltöttem az előre elkészített töltelékkel.A töltött gombafejeket elhelyeztem a krumpliágyon, és frissen reszelt trappistával meg szórom,180 C fokra előmelegített sütőben sütöttem fedetlenül 15 percig. 15 percre fóliával lefedtem, majd az utolsó 15 percig újra fedetlenül sütöttem.
Az elkészítése pofonegyszerű; az avokádót hosszában kettévágjuk, kettéválasztjuk. A magot eltávolítjuk, a belsejét kikanalazzuk. Imádom a színét, a héjához közel sötétebb zöld, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű(Egy tojást számítunk személyenként) A kemény tojásokat hámozd meg, majd mosd meg. (héjdarabok) 6 tojást vágj félbe és óvatosan, hogy a fehérje ne sérüljön, vedd ki a sárgáját ,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 15 perc, pihentetés: 3 óraRakj egy szűrőt egy nagyobb tál 3 óratetejére. Tedd bele a joghurtot, és csepegtesd le két-három óra alatt. Az uborkát mosd meg, meghámozni n...
Elkészítési idő: 15 perc, Nehézség: KönnyűA tonhalat leszűrjük, villával darabokra tépkedjük. A hagymát vékony gyűrűkre, a paradicsomokat és az olajbogyókat kettévágjuk. A tojásokat meghámozzuk, durvára vágjuk. A jégsa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű