Hozzávalók: Borjú, vagy disznótüdő 1/2 kg, zsír 5 dkg, liszt 2 dkg, vöröshagyma 1 fej, bors 1 késhegynyi, tojás 2 db, tejföl 2 dl, só késhegynyi, víz 2 l.
A tüdőt puhára főzzük, megdaráljuk, és az elkészített vékony rántást, melybe törött borsot is teszünk, feleresztjük. Keményre főtt tojást apróra vágunk, és tálba tesszük tejföllel, és a forró levest tálaláskor ráöntjük.
Marcipános-fahéjas kávékrémmel töltött praliné http://www.pralineparadicsom.hu/2011/03/marcipanos-fahejas-kavekremmel-toltott.html Hozzávalók 15 darabhoz: - 4 ek. tejszín -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott hagymát finomra vágjuk, a megtisztított pórét felkarikázzuk. Mindkettőt 5 percig pároljuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Puhítsuk kb. 5 percig 1,5 ek.olajon és 1 ek. margarinon a felkockázott hagymát, majd dobjuk hozzá a zöldségeket. Kb.10 percig süssük együtt őket. Ez után jöhet az alaplé – ebben...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA karfiolt rózsáira szedjük és a fűszerekkel ,sárgarépával együtt feltesszük főni,a szükséges levesmennyiségnek megfelelő vízzel. Ha megfőtt,nokedlit szaggatunk a fővő levesbe.Tej...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű