25 dkg liszt
4 nagy fej hagyma
1 teáskanál só
1 tojás
1 csésze tej
olaj
A nagymát pucold meg, és vágd fel fél-egycentis karikákra. Egy kis tálban keverd össze a lisztet és a sót. Üsd hozzá a tojást, öntsd hozzá a tejet, és dolgozd a masszát csomómentesre. Rakd egy tányérra a zsemlemorzsát, majd jöhet a panírozás.
A hagymakarikákat mártsd meg jól a tojásos-lisztes keverékben, utána pedig forgasd a zsemlemorzsába. Ha elsőre nem fedi be elég jól a panír, ismételd meg még egyszer ezt a műveletet. Bő, forró olajban süsd a hagymákat körülbelül három-négy perc alatt aranybarnára. Arra vigyázz, hogy ne legyen együtt túl sok karika a serpenyőben. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeálljon a massza,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megmossuk, szűrőben forró vízzel leforrázzuk és lecsöpögtetjük róla vizet. A fokhagymát megpucoljuk, a fenyőmagot pedig szárazon felhevített serpenyőben illatosra pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kukoricát sós vízben puhára főzzük. 2. A szalonnaszeleteket vékonyan megkenjük mustárral, majd a fél cső kukoricákra tekerjük. 3. Grillsütőben, körbe-körbe megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFelfuttattam az élesztőt 1 dl langyos tejben. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverem, átgyúrom és meg helyen lefedve kelesztem. Miután megkelt a tészta, gombócokat formázok...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű