Fokhagyma
Paradicsom
A zúzott fokhagymát és a kis kockákra vágott kenyeret az olajon, kis lángon aranyszínűre pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. A levessel fölöntjük, kissé megsózzuk. A paradicsomokat megmossuk, meghámozzuk (ehhez ha kell, le is forrázhatjuk), majd kis kockákra vágjuk, és a leveshez adjuk. Lefödve kis lángon 15 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük. A kenyér kissé megdagad, de nem esik szét. Végül a két tojásból hagyományos omlettet sütünk, kis kockákra vágjuk, majd a levesbe szórjuk. Azonmód forrón tálaljuk.
Az olajon dinszteljük üvegesre az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt répát, kis lángon pároljuk 8-10 percig. Fűszerezzük sóval, kurkumával, majd öntsük hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden zöldséget készíts elő, tisztísd meg és aprítsd fel őket, lehetőleg azonos nagyságúra. Egy nagy fazékba tegyél 1-2 evőkanál zsírt, dobd rá a szalonnát és süsd meg. Add hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vaj felén megpirítjuk a lisztet, majd hagyjuk kihűlni. A tejet felfőzzük 5 dl sós vízzel. Beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és a felaprított karfiolszárat. Néhány karfiolr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot feltesszük főni a sóval, babérlevéllel és a hagymával. Ha puhára főtt 1 e.k. olajjal és 1 e.k. update liszttel rántást készítünk. Teszünk bele 1 kiskanál piros paprikát. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű