menu

Családireceptkönyv.hu

Húsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Bors
Hús
Sárgarépa
Zöldség

Elkészítés:


mindenféle húsból készült levest úgy kezdek, hogy a húsra annyi vizet öntök, hogy éppen csak ellepje. Amikor felforrt, leöntöm. Ha nagyon zavaros a leve, akkor ezt a műveletet újból megcsinálom.



Utánna tiszta vízzel felöntöm. Amikor felforrt, ízlés szerint sót, Vegetát és pár szem borsot teszek bele. Egy hagymát megtisztítok, beleteszem és egy züldpaprikát is. Sárgarépát és zöldséget és pár gerezd fokhagymát megtisztítok, majd amikor a hús félig megfőtt, ezt is belerakom. A vége felé lestyánlevelet teszek bele. Amikor megfőtt, kiszedem a húsokat, zöldségeket és leszűröm a levest. Ezután újból felteszem forrni és a lestyán szárát apró karikákra vágva beleszórom. Tésztát főzök bele és kész a leves.



Read more: http://konyha-kezdoknek.hupont.hu/2/levesek#ixzz3sVxeleZQ

Húsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas aszalt szilva-krémleves
Fahéjas aszalt szilva-krémleves

Egy lábasba tesszük az aszalt szilvát, felöntjük 6 dl vízzel, hozzáadunk egy csipet sót, beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd az egészet felforraljuk. Miután felforr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Bableves füstölt csülökkel
Bableves füstölt csülökkel

Elkészítés: A babot előző nap langyos vízbe beáztatjuk. A csülköt hideg vízben feltesszük, és puhára főzzük. A babot kevés vízben felforraljuk, majd leöntjük róla a felforrt viz...

Elkészítési idő: 2 és fél óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tárkonyos húsgombóc leves
Tárkonyos húsgombóc leves

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megtisztítjuk, és nagyobb darabokra szeljük a gombát. A ha...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk