Cukor
Kókuszreszelék
Vaniliás cukor
Keményítő
Csokoládé
A cukrot 10 kanál vízzel felforraljuk és forralástól számított 8 percig főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket, vaníliás cukrot és a keményítőt.
Alaposan összedolgozzuk a masszát és egy szilikonlapra öntjük ki.
Vizes kézzel, óvatosan átdolgozzuk.
Ha már kihűlt a massza, akkor formázhatjuk a szaloncukrokat.
Közben vízfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal és közben hozzáadhatjuk az olajat is.
Óvatosan keverve addig kevergessük, míg sima állagú nem lesz.
A szaloncukrokat tűzzük fapálcikára és mártsuk meg az olvasztott csokoládéban, majd rakjuk egy szilikon lapra és hagyjuk megdermedni.
Ha megdermedtek a cukrok, akkor ízlésesen csomagoljuk be.
20-25 perc pihentetés,3 gombócot készítünk.tetejére tojás sárgájaés ha megszárad utána fehérje tetejére persze megszurkálni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromok héját zöldségpucolóval lehámozzuk, félreteszünk belőle 1 teáskanálnyit keskeny csíkokra felszeletelve. A citromról lehámozzuk a fehér héját, hogy csak a húsa maradjon m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfolyós a tészta mehet zabliszt vizes kézzel formázzuk 200 fokon 10-15 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEpres tejszínes krém: Hozzávalók: 1 csomag eper ízű puding,3 dl tej,3-4 ek cukor,1 csomag Dr Oetker habpor+1.5 dl tej hozzá vagy 2 dl Meggle cukrászhab Elkészítés:1 csomag eper í...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű