menu

Családireceptkönyv.hu

Tojásleves


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál étolaj
2 L víz
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
fűszerpaprika

ételecet (10%-os)

Elkészítés:



Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk.
Lehúzzuk a tűzről hogy a paprika ne égjen meg és hozzáadjuk, a pirospaprikát.
Jól elkeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és várunk, amíg felforr.
Addig egy tálba ütjük a tojásokat kicsit megsózzuk, és egy villával felverjük. Ha felforrt a leves, akkor szép lassan belecsurgatjuk a tojást, és közbe kevergetjük a fakanállal. Még 2 percig forraljuk.
Ecetet kínálhatunk mellé tálaláskor.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az egyszerű dolgok a legjobbak! Ilyen a tojásleves is. Ez egy klasszikus tojásleves recept, amelyet mindenki evett már otthon. Ha lemaradtál a receptről, ez alapján te is elkészítheted! ;)

Tojásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Cukorborsó leves csipetkével
Cukorborsó leves csipetkével

1. A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. 2. A cukorborsót “kipikrázzuk. 3. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. 4. Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kics...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Lebbencsleves
Lebbencsleves

1. A szalonnát vágd apró kockákra, egy tágas edényben süsd ki és szedd ki a zsírból.  2. A zsírjában fonnyaszd meg a vöröshagymát, utána húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májgombócleves
Májgombócleves

A májat ledaráljuk vagy apróra vágjuk. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. A gombóchoz az alapanyagokat egy tálban összedolgozzuk. A májas masszát a forrásban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Palócleves
Palócleves

Ha minden előkészület meg van, akkor neki is foghatunk. A zsíron pároljuk meg a vöröshagymát. A tűzről levéve tegyük bele a pirosparikát és öntsük hozzá a kockázott húst. Tegyük v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk