Hókifli:
Hozzávalók: 1kg finom liszt
40dkg zsír
1 élesztő
1dl tej
2db tojás
15dkg cukor
1 teáskanál só
3dl tejföl
porcukor, lekvár, dió
Elkészítés:
Lisztben a cukrot és a sót elkeverni. Ezutan hozzáadjuk a zsirt, elmorzsoljuk benne.Tejet meglangyosítani és az élesztőt belemorzsolni. Liszt közepébe mélyedés bele a 2 tojás, tejjel az élesztő és kb annyi tejfölt, amennyit felvesz. Könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 2 vágjuk az összegyùrt tésztát. Az egyik felét kinyújtjuk 3-4mm vastagságúra. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatni. Tetszés szerint cukros dióval, mákkal vagy szilvalekvárral töltjük. Kifliformájúra formázzuk. Bele a tepsipe. 180C-on sütjük. Amikor piros-barnásra sült kivesszük. Kicsit kihül és végül vaníliás porcukorban megforgatjuk.
A meggyet felteszem főni pont annyi vízzel, amennyi ellepi és 5-6 db szegfűszeggel. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a tej 1/3-val elkevert pudingport, a fahéjt és a joghurtot. Végül me...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, hozzáadjuk a kockázott ananászt és a levét is. Beletesszük a fahéjat, vaníliás cukrot, pici citromlevet és felforraljuk. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűáfonya krémleves Redukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral. Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű