Megmosom az uborkát üvegbe teszem fokhagymát és kaprot teszek az üvegbe és elkészítem a levet.Langyos vízben elkeverem a sót.Minden liter vízhez 1 evőkanál sót teszek.Elkeverem és ráöntöm az uborkára.Tetejére kenyeret teszek.3-4 napot érik.Ezután leszedem az uborkát leszűröm a levet.Ezt a levet újból felforralom és lehűtöm.Keverek bele Na-benzoátot az uborkákat kisebb üvegbe teszem ráöntöm a levet lezárom és pincébe teszem.Tavaly tettem el először óriási sikere volt.Nem szoktam az uborka végét levágni nem szokott keserű lenni.
A káposztát amilyen vékony szálakra csak tudjuk, felaprítjuk. Nem sózzuk be előre, és nem csavargatjuk! Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a cukrot és hagyjuk aranyszínűre ka...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesKezdjük az üvegek tisztára mosásával, hogy míg a piszmogós munkát végezzük, azok megszáradjanak. Utána a a kaprokat öblítsük le hideg vízzel, a fokhagymákat pedig pucoljuk meg. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAlapos mosás után az uborkát legyaluljuk, vagy hosszában négyrét vágjuk. A végeit vágjuk le, leginkább a virágos része felől, állítólag arról puhul az uborka. Tiszta üvegekbe (ná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát nagy, négyszögletes darabokra vágjuk, a céklát – vékony szeletekre, a zellert és a paprikát – kockákra, az egészet megsózzuk, megszórjuk fokhagymagerezdekkel, és leöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű