menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsán szeletek krumplis, fokhagymás bundában


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 2 db padlizsán
• 2 szem burgonya
• 2 db tojás
• 20 dkg finomliszt
• 2-3 dl tej /vagy víz/
• só
• őrölt bors
• 3-4 gerezd fokhagyma
• étolaj

Elkészítés:


A padlizsánokat meghámozzuk,szeletekre vágjuk és megsózzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük.
A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából a fokhagymával, sóval, borssal és kevés tejjel sűrű palacsinta tésztát keverünk.
A padlizsán szeleteket lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Fetás töltött sütőtök
Fetás töltött sütőtök

A félbevágott sütőtök belét karalábévájóval vagy kiskanállal kivájjuk. A rizst sós vízben félpuhára főzzük. A rizsbe belekeverjük a sütőtökgömböket, 1 gerezd áttört fokhagymát, só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis burgonya gratin
Cukkinis burgonya gratin

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát hajszálvékonyan felkarikázzuk, A cukkinik szárvégeit levágjuk, a krumplit meghámozzuk és megmossuk, majd mindkettőt vékony szeletek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Indiai lencseragu édesburgonyával
Indiai lencseragu édesburgonyával

Egy wokban, (vagy nagyobb serpenyőben) felhevítem az olíva olajat, és megpárolom a felaprított hagymákat, majd a fokhagymák felét aprítva. Folyamatosan kevergetem kb 3 percig, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos burgonyafasírt
Sajtos burgonyafasírt

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a resze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk