Alapanyagok: Egy vagy több kacsamell
só
bors
fokhagyma
1 szép nagy narancs
Pici tejszín
liszt
esetleg cukor
só
Ízfokozó: Szarvasi pálinka
Elkészítés: Végy egy vagy kettő kacsamellet. Az sem baj, ha több, mert nagyon királyi. Irdald be a zsíros részét, hogy sütésnél kijöjjön a zsír. 8 percig süsd először a zsíros felét aztán meg lehet fordítani. A húsos részét már csak 2 percig süsd. Miután kész tedd be egy serpenyőbe és a sütőben kb. 30 percig még süsd.
Narancsmártással tálaljuk.
Elkészítés: A narancsot kifacsarjuk, és egy kis lisztel tejszínnel csomómentesre elkavarjuk úgy, hogy közben a gáztűzhelyen állandó kavarás mellett készítjük.
A kész kacsamellet felszeleteljük, és a mártással beborítjuk.
Fenséges vasárnapi ebéd.
Köret: Libamáj csak úgy.
Jó étvágyat kívánok
2013-02-17 Szigetszentmiklós
Szegedi András
Szakács jelölt, jelenleg órás
.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajból, tejből, lisztből besamelt készítünk. Beletesszük a sajtkrémet, a tormát, sóval ízesítjük (ízlés szerint). A sonka szeleteket betöltjük, feltekerjük. Sorba rakjuk, lefé...
Elkészítési idő: 75 perc / előké Nehézség: KözepesElőkészítjük az ananászt. Ha friss gyümölccsel dolgozunk: meghámozzuk, a középső részét hosszában kifúrjuk, a fás részeket eltávolítjuk. A húsát apró darabokra vágjuk, kevés cukorr...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű