Alapanyagok: 1doboz lasagne tészta 1 milánói szósz 1 kg darált hús
4 fej hagyma
2 paradicsom
1 paprika
2 girizd fokhagyma
fél liter tejszín
tej
fél vaj
kettő evőkanál liszt
sajt
Elkészítés
A darált húsból finom pörköltet készítünk. Miután megpuhult, a milánói szószt hozzáadjuk, alaposan összekeverjük és összefőzzük. Az alap kész.
Besamel mártást lazára készítjük. A száraztésztát egy zsírral kikent tepsibe leterítjük majd rá jön a besamel. A pörköltet vékonyan elkenjük rajta, hogy sok rétegre jusson. Ez így megy addig amíg van alapanyag. Kb.5-6 réteg ami látványos és tömör. 220 C0-fokra felhevítjük a sütőt és úgy 20 percig sütjük. Az illat az egész lakást bejárja. (A szomszéd kutyáját zárjuk be.)
Ez után csak is olasz kávé jöhet: VILLA NOBLE
Forrón tálaljuk!!!
Elkészítési idő: kb. másfél- két óra.
Jó étvágyat kívánok:
Szegedi András
2007.05.25. Szigetszentmiklós amatőr szakács 120kg
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük / én géppel szoktam/ hozzáadjuk a vizet tovább keverjük majd apránként hozzáadjuk a liszt a kakaó a sütőpor és szódabikarbóna keveré...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA barackokat megpucoljuk, a magot eltávolítjuk. 2 darabot apró kockára vágunk, és félretesszük a díszítéshez, tálaláshoz. A többi megmaradt barackot nagyobb darabokra vágva egy faz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűoda ne égjen
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű