alapanyagok: 2 db csirkemell
1 db nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 evőkanál zsír
só
olasz fűszer
ELKÉSZÍTÉS
A csirke melleket kicsontozzuk, és szeletekre vágjuk, bekenjük az olasz fűszerrel meg a sóval. Félre tesszük. A forró zsíron megdinszteljük a karikába vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsomot. Elég jó kis szaftot kapunk. Miután a hagyma stb. puhára párolódott beletesszük az olasz fűszerrel aromásított csirkemellet (tudniillik a csirkének pár perc sütés is elég).
Ízesítő: Zöldbors mártás
(recept: 1 db hagyma, fél marék zöld bors, tejszín, mustár és krumpli keményítő).
Elkészítése: A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és megdinszteljük,
közbe a bors szemeket is bele tehetjük, ez kb. fél óra, miután
puhára dinsztelődött a bors 1 dl tejszínt és egy teáskanál mustárt keverünk hozzá. Lehet egy kicsit híg, de erre van a krumpli keményítő.
Ajánlott köret: Petrezselymes krumpli (ahogy a mama csinálta).
FORRÓN TÁLALJUK!
Elkészítési idő: kb. 100 óra
Jó étvágyat kívánok !
Szigetszentmiklós 2005. Június 13.
Szegedi András
Próbaszakács
Az összes uborkát lereszeljük sajtreszelőn (vagy kinek mi a szimpatikus, a fő, hogy vékony legyen). Olajon a 2 evőkanál liszttel fehér rántást készítünk, majd felöntjük 2,5 liter v...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz összes gyümölcsöt kimagozva, feldarabolva, a levükkel együtt egy lábosba feltesszük főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.Ha elég sok a gyümölcs leve vizet nem igényel. Ízlés...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűTurmixoljuk össze a sárgabarackot. Dolgozzuk össze a darált diót a masszával és a konyakkal. Adjuk hozzá a piskótamorzsát, kekszet, kakaót, vaníliás cukrot és lekvárt, hogy golyóka...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: liszt, margarin, tojássárgája, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citromhéj, tejföl, majd pihentetjük egy órát. A tészta pihentetése...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű