6 db tojás
3 ek. rizsliszt
2 ek. Farina
5 dkg margarin
3 ek. cukor
2 dl tej
margarin a sütéshez
darált mák
porcukor
(lekvár
darált dió)
A tojásfehérjét felverjük. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal, majd hozzákanalazzuk a lisztet. Ha összedolgoztuk a masszával, apránként fellazítjuk a tejjel, végül beleforgatjuk a tojásfehérjét. A serpenyőben felforrósítjuk a margarint, ezen pedig kisütjük a palacsinta rétegeket. (Elég az egyik oldalát, nem kell megfordítani.) Rögtön megszórjuk a porcukros mákkal (vagy rábízzuk Jánosra a feladatot :P), aztán sülhet is a következő réteg. Ízlés szerint váltogathatjuk a mákos-lekváros-diós tölteléket, de külön-külön is finom. ;)
Frissen finom, de hát esély sincs rá, hogy maradjon... :D
A cukrot a vajjal és a mézzel felolvasztom. Közben kibélelek zsírpapírral egy kisebb tepsit, beleszórom a száraz anyagokat, majd ha felolvadt a cukros vajas méz, az egészet ráborít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az alapot, belenyomkodjuk a formába és morzsával egy kicsit megszórjuk, hogy ne ázzon át. A sajtkrémet és a mascarponét a porcukorral kihabosítjuk (kb 30 mp-ig, külö...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes♥ Kakaós lap: A barna tésztához a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, kanalanként hozzáadagolva a tejet és az étolajat, a sütőporral és átszitált kakaóval elkevert lisztet, vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 4 tojássárgáját, a vízzel és a cukorral habosra keverjük, ezután hozzátesszük a darált diót, a lisztet, a sütőport, majd hozzákeverjük a 4 tojás (csipet sóval) felvert habját. El...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű