6 tojás
6 kanás cukor
7 kanál liszt
6 kanál víz
A tojsokat ketté választjuk.
Egy tálban a 6 db tojássárgáját, a 6 kanál cukorral és a 6 kanál vízzel habosra keverünk
Mikor már majdnem világos krém színú, apránként (kanalanként) hozzákeverjük a liesztet.
Majd a fehérjét keményre felverjük.
Óvatosan a kemény habot hozzáadjuk a kikevert sárgájához.
Egy tepsit kizsírozunk, kilisztezzünk és beleöntjük a masszát. 360 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha a közepébe nyomunk egy villát és az tisztán jön ki( nem ragad rá a tészta), akkor kész a piskótánk.
Egy táblára konyharuhát terítünk és kiöntjük rá a tesiből a süteményt. Azonnal felcsavarjuk.
KIcsit várunk, hogy hűljön és kibontjuk a konyharuhából. Megkenjük óvatosan kitekerve ízlés szerinti lekvárral és vissza göngyölítjük
Tetejét porcukorral megszórjuk és felszeletelkük.
A szoba-hőmérsékletű Ramát a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a sóval, a sütőporral elkevert lisztet és jól összegyúrjuk. Folpackba c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hideg Ramat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük. Miután a tészta megdermedt, a 2/3-át egy lisztezett deszkán kör alakúra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk rajta a tésztát és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű