30 dkg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg bacon
6 evőkanál tejföl
10 dkg ementáli
paradicsomszósz (ízlés szerint)
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közben a megtisztított burgonyát is felkockázzuk és sós-köményes vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A húst és a bacont is hozzákeverjük, de lecsöpögtetjük, hogy ne legyen túl zsíros az étel. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a husis burgonyára, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson belőle, majd 10-15 percen át sütjük 180 fokon. Amikor elkészült eloszlatjuk a tetején a paradicsomszószt (elhagyható) és kínálhatjuk.
A csirkemellet kockákra vágjuk, veszünk egy tálat, amiben összedolgozzuk a bunda hozzávalóit, majd a húsdarabokat beleforgatjuk ebbe a masszába. A máz alapanyagait összekeverjük, k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk a gomba töltelék...
Elkészítési idő: kb 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát a fokhagymás olajon megpirítjuk. Összekeverni a hozzávalókat. Tenyérnyi nagyra, laposra formázzuk. 30 percig letakarva pihentetjük, majd kisütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikát karikákra vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelt bacont, trappista sajtot és 4-5 karikacsípős paprikát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű