40 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1-2 cikk fokhagyma
zsiradék
só, bors, petrezselyem, majoranna
20 dkg virsli
liszt vagy ételsűrítő
tejföl
A zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a metéltre vágott kelkáposztát. Fűszerezzük.
Gyakori keverés közben - kevés csontlét aláöntve - félig puhára pároljuk.
Ekkor felöntjük annyi csontlével, amennyi levest akarunk ( én leveskockát használok, ha van időm felforralom, és feloldom, ha nincs csak rádobom ) - és készre főzzük.
Közben zsemleszínű rántást készítünk, hideg vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest.
Virslikarikákat kicsit megpirítunk, és a forró leveshez adjuk, majd hozzáadjuk a simára kevert tejfölt is. Kiforraljuk. A vágott petrezselymet csak ekkor adjuk hozzá.
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Csirkelevest főzni, • Bacon szalonnát hosszú csíkokra vágni, megsütni, kivenni a zsírból, • Vöröshagymát felvágni hosszúra, szalonna zsírjában megpárolni, liszttel megszórni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazékba fektetjük a csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajat egy fazékban megmelegítjük, rádobjuk a közepes karikákra vágott póréhagymát – mehet bele a zöldebb része is -, és puhára pároljuk. Ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű