40 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
olaj
só
fehér bors
2 dl húsleves (vagy 2 dl víz és 1 húsleveskocka)
1 teáskanál szárított tárkony
1 teáskanál citromlé
Kevés olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst.
Ha kifehéredik, beletesszük az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket és a borsót (ha konzerv borsóból készül, később a gombával együtt adjuk hozzá).
Megsózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel és 2 dl húslével (hiányában több vizet öntünk bele és egy húsleves kockát teszünk bele).
Ha minden belevaló megpuhult, hozzá adjuk a hússal azonos nagyságúra darabolt májat és forrástól számított 5 percig főzzük vele.
Végül belekeverjük az előzőleg simára kevert tejszínt és tejfölt.
Egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal (ha friss, akkor valamivel kevesebb is elégséges) ízesítjük, és újra felforrás után a tűzről levesszük.
Néhány perc múlva belekeverjük a citromlevet (így nem rántja össze a tejfölt és tejszínt a levesben).
Szeretem :)
A fejtett babot 1 éjszakára beáztatjuk. A vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a felaprított paradicsomot, a szeletelt fokhagymát és felaprított zöldségeket, a burgonya kivételév...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtököt megsütni, kikaparni. 5 dkg vajon a fokhagymát kicsit megpárolni (épp hogy, nehogy megkeseredjen). Megfőzni a burgonyát, és az egészet húslével 40 percig főzni. Aztán ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNégy adag madártejhez fél liter tejet felteszünk alacsony lángon a tűzhelyre melegedni. Közben három tojást kettéválasztunk, a fehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadunk egy p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a zöldségeket, majd bő lével felöntjük. A legfinomabb akkor les...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű