menu

Családireceptkönyv.hu

RAKOTT KÁPOSZTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta
60 dkg darált sertés hús
20 dkg húsos füstölt szalonna
1 - 2 fej vöröshagyma
20 dkg rizs
1 evőkanál pirospaprika

2 kávéskanál őrölt feketebors
1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:


A savanyú káposztát kevés zsiradékon megpároljuk.
A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk.
Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.
( vagy gyors rizst főzünk :) )

A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá.

Egy magasabb tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával.

Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Másik változat:
A szalonnát felaprítottam, majd zsírjára sütöttem. A szalonna pörcöket kiszedtem. A megmaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítottam, megszórtam piros paprikával, 1 dl vízzel felöntöttem. A darált húst rátettem, ízesítettem borssal, sóval, zúzott fokhagymával, paprikakrémmel. Minél fűszeresebb, annál jobb! Fedő alatt készre sütöttem, a közben elpárolgott vizet pótoltam.
A rizst étolajon megpirítottam, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem, ízesítettem őrölt borssal, sóval, vegetával. Sütőt bemelegítettem és fedővel lezárva betettem a sütőbe. A tűzhelyet lekapcsoltam és a melegen megdagadt készre a rizs. Húsleves lével is felönthető a rizs, úgy a legfinomabb.
A káposztát vízben egy kissé kimostam,hogy ne legyen túl savanyú, majd egy vöröshagymát felaprítottam, olajon megdinszteltem, a káposztát rátettem és fedő alatt puhára sütöttem.
Egy hőálló tálat étolajjal kikentem,zsemlemorzsával megszórtam. A káposzta 1/3 részét az alján elosztottam. Következett a rizs ¼ része, majd a pörkölt 1/3 része. A tejfölt 2 db tojással,őrölt borssal, vegetával ízesítve simára kevertem, majd meglocsoltam az egyharmad részével.
Folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogy. A tetejére rizs kerüljön és lekenjük a tojásos tejföllel. Egy olvasztott vajjal vagy étolajjal meglocsoljuk a tetejét. Nagyon finom étel. Jó étvágyat kívánok hozzá! 220 C fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.

RAKOTT KÁPOSZTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lili
Rizottó
Rizottó

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk fel, sózzuk, borsozzuk és 2 tk. csirke fűszersót teszünk rá. 5 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Ha elolvadt a vaj, rádobjuk a csirkét....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Perui halas krumpli
Perui halas krumpli

25 dkg héjában főtt krumpli, amit krumplinyomón áttörünk, hozzáadunk egy kisebb citrom kifacsart levét, sót, és piros darált paprikát. Az eredeti recept szerint csípős chili paprik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Langalló, vagy más néven kenyérlángos
Langalló, vagy más néven kenyérlángos

A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben dagasztom így elkészítem a finom lágy kelt tésztát. Mikor a duplájára kelt belehúzogatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés Pupusas
Bögrés Pupusas

. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lehet, hogy még egy kis vizet adnunk kell hozzá, hogy jól formázható legyen. 2. Míg pihen a tészta, addig feldar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk