MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel ízlés szerint
1 fej brokkoli
50 dkg tészta (pl.: penne)
2 dl tejföl vagy főzőtejszín
15-20 dkg sajt
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj szükség szerint
liszt szükség szerint
mehet bele tömlős sajt is
1.A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, végül a rózsáira szedett és apróra vágott brokkolit.
2.Kevés vízzel felöntjük, hozzáadunk egy evőkanál MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel ízesítőt, majd fedő alatt megpároljuk.
3.A tejfölbe egy evőkanál lisztet keverünk és a puha brokkolira öntjük, elkeverjük, végül 2-3 percig főzzük.
4.Ha túl sűrű a mártás, vízzel hígíthatjuk.
5.Az elkészült mártást a tésztára öntjük és sajttal megszórva tálaljuk.
vagy összekeverjük a szósszal és megsütjük sajttal a tetején, de utóbbinál inkább főzőtejszínt használjunk
https://www.okoskonyha.hu/recept/brokkolis-sajtos-teszta
Kimérjük egy tálba a lisztet, beleszórjuk a sót és egy mélyedést készítünk a közepére. Ide szórjuk a cukrot rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a kellemes kéz meleg tejet. Ha az é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medvehagymát nagyobb darabokban tesszük az aprítóba vagy a mozsárba, és a többi alapanyaggal együtt simára dolgozzuk. A kifőtt tésztával tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Először enyhén sós, forrásban lévő vízben tegyük fel főni a pennét. kb. 15 perc alatt elkészül. 2. Közben elkészíthetjük a "mártást" Ehhez először aprítsuk fel a vöröshagymát....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű