menu

Családireceptkönyv.hu

Csokimáz egy cukrásztól


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt

3 evőkanál olajat
pár csepp ecetet.

Elkészítés:


A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ecetet. Ha ezzel a csokimázzal borítasz be sütit, a szeletelésnél használj forró vízbe mártott kést

Trükkök, tippek, praktikák:


Forrás: http://webcukraszda.hu/category/hasznos-lehet/mazak-csokimazak-bevonatok/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Csirkés-gombás rétes
Csirkés-gombás rétes

A húst falatnyi darabokra vágjuk, majd késes aprítóval ledaráljuk. Összekeverjük a mézzel, a szójaszósszal, 1 evőkanál olívaolajjal, és lefedve 15 percre hűtőbe tesszük. Közben meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér (Ibolya)
Kenyér (Ibolya)

Az élesztőt felfuttatom. A hozzávalókból kenyeret dagasztok (a hagymát is belekeverem) Két kivajazott, zsemlemorzsázott őzgerinc formába teszem. Tetejét megkenem langyos vízzel,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bria
Gumicukor házilag
Gumicukor házilag

Az eperturmixot csomómentesre keverjük az agar-agarral, majd lassú tűzön, állandóan kevergetve egyet rottyantunk rajta. Utána azonnal le is vesszük a tűzről. Formákba öntjük és ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellás madártej
Karamellás madártej

A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a tejet. Összeforraljuk (az összeugrott cukor olvadjon vissza a tejbe, legyen egynemű.) Közben a tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk