6 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt
3 evőkanál olajat
pár csepp ecetet.
A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ecetet. Ha ezzel a csokimázzal borítasz be sütit, a szeletelésnél használj forró vízbe mártott kést
Forrás: http://webcukraszda.hu/category/hasznos-lehet/mazak-csokimazak-bevonatok/
A húst falatnyi darabokra vágjuk, majd késes aprítóval ledaráljuk. Összekeverjük a mézzel, a szójaszósszal, 1 evőkanál olívaolajjal, és lefedve 15 percre hűtőbe tesszük. Közben meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom. A hozzávalókból kenyeret dagasztok (a hagymát is belekeverem) Két kivajazott, zsemlemorzsázott őzgerinc formába teszem. Tetejét megkenem langyos vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eperturmixot csomómentesre keverjük az agar-agarral, majd lassú tűzön, állandóan kevergetve egyet rottyantunk rajta. Utána azonnal le is vesszük a tűzről. Formákba öntjük és ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a tejet. Összeforraljuk (az összeugrott cukor olvadjon vissza a tejbe, legyen egynemű.) Közben a tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű