Tésztához:
6 tojás
8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
1 tasak sütőpor
A habhoz:
6 dl növényi habtejszín
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 tasak habfix
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál porcukor
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és kihűtjük, majd összedolgozzuk a tojássárgájával, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. A habot óvatosan beleforgatjuk és kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon sütjük 40 percen át. Közben a tejszínt felverjük, belekeverjük a habfixet, a cukrot, a kakaóport. Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, hozzáadjuk a habhoz. Mikor a tészta kihűlt a tetejére halmozzuk a habot és lehűtjük, ezt követően szeletelhetjük is.
A hozzávalókat összedolgozom, belenyomkodom a sütiformákba úgy, hogy az ujjammal mélyedést nyomok a közepükbe. (Nem töltöm tele a formákat, mert a sütés közben megdagad) Még mel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almát héjastul lereszeljük, és kinyomjuk a levét. Az almát a cukorral, a liszttel, a tojással, egy késhegynyi fahéjjal és egy csite sóval összedolgozzuk, majd gombócokat formá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrom és kinyújtom forgácsfánknak megfelelő vastagságúra. A töltelék hozzávalóit összedolgozom A tészta egyik felében ahogyan a derelyét készítem ugyan...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA puha vajat keverjük habosra a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Óvatosan forgassuk bele a leszitált lisztet, sütőport és a mandulát. Forgassuk bele a magozott meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű