menu

Családireceptkönyv.hu

Görögdinnyehéjből dzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg dinnyehéj
1 kg cukor
2 citrom
szalicil

Elkészítés:


3 kg zöld rész levágása után 1-2 mm piros résszel héj...1 kg kr.cukor...összekavarva alaposan cukor elolvad...1 éjszaka áll...feltenni főzni...bele...
2 db citrom reszelt héj és a leve...2 evőkanál van.cukor...fedőalatt kb.3 óra...utolsó félórában fedő le...sűrűsödik, kavargatni...turmixolni...utolsó 5 percben bele 1 kávéskanál citromsav, 1 kávéskanál nátriumbenzoát, 1 cs DrOetker pektin...száraz dunszt...

Görögdinnyehéjből dzsem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Réka
2014. meggy
2014. meggy

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Eper lekvár
Eper lekvár

Az epret váltott vízben megmosom, és apró darabokra vágom. Ennek a mennyiségnek kell 3 kg-nak lenni.Vastag falú lábosban felteszem főni. Mikor már szétfőttek az eper darabok, és be...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládés banánlekvár (francia recept Sabine-tól)
Csokoládés banánlekvár (francia recept Sabine-tól)

A felkarikázott banánt, a narancsok és a citrom levét, a cukrot, a fahéjat és a vaníliát kevejük össze, és tegyük egy lábasba. Forraljuk fel, addig főzzük, míg a banán átlátszóvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Málnalekvár - OK
Málnalekvár - OK

1. Az átválogatott, hibátlan málnát nyersen áttörjük. 2. Minden kg léhez 50 dkg cukrot teszünk. 3. Erős tűzön, állandó keveréssel kb. 15 percig főzzük. A képződő habot szűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk