50 dkg teljes kiőrlésű liszt (ma tönkölyt használtam, de lehet bármilyen teljes kiőrlésű liszt és keverékük is)
kb. 500 ml joghurt (liszttől függően valamikor kevesebb is elég, először a felét teszem és eldolgozás közben rakok még ha szükéges)
2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál himalája só
1-2 evőkanál szűz olívaolaj
A többi fantázia kérdése! Nekem a kedvencem a dió, lenmag, szezámmag külön-külön vagy vegyesen. Ma például dió és házi libatepertő került bele.
A sütőt előmelegítem (200 fok légkeverés), előkészítek egy lapos tepsit amibe víz kerül (kb. 2 dl), és a rács alá teszem majd amikor a sütőformát a kenyérrel.
Vágódeszkára öntöm a száraz hozzávalókat, összekeverem a kezemmel, majd hozzáöntöm a joghurt 1/2-2/3-át.
Laza kézmozdulatokkal összedolgozom-gyúrogatom-morzsolgatom, majd szükség esetén még adok hozzá joghurtot, ha nem elég lágy a bucim.
Végül teszek még egy kis lisztet a buci alá és rá és bevonom vele ilyenkor már lehet formára is gyúrni. Nekem hosszúkás formám van igy olyanra szoktam, szerintem mindegy milyen.
Beteszem a formába, azt pedig a meleg sütőbe, a lapos tepsit vízzel a sütő aljára, a formát középre. Beállítom az órát: 30 perc és kész.
http://antalvali.com/boszorkanykonyha/gyors-teljeskiorlesu-kenyer.html
Az olvasztott vaj kivételével mindent a kenyérsütőgép üstjébe készítek és elindítom a dagasztást. Kb. 10 perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, tovább dagasztom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítjuk, hozzáadjuk a mézet és elkeverjük. 50 dkg lisztet egy tálba teszünk, ehhez adjuk a langyos mézes tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olvasztott vajat és alaposan összekeverjük. A rizslisztet összeforgatjuk a sütőporral és a porcukros-tojáso...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz