20 dkg porcukor
4 evőkanál igazi főzős kakaópor (nem instant ! )
5 dkg Rama margarin, ami egy csöppet megpuhítunk (pl mikróban - de ne folyjon!)
4 evőkanál forró víz
A hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk.
Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megköt és lehet szeletelni, fogyasztani a sütit.
A kész süteményt NE tegyük hűtőbe, csak hűvös helyre és NE fedjük le semmivel, különben nem köt meg a máz !
A kakaópornál nem csak az a lényeg, hogy ne instant legyen, hanem hogy igazi ! A lényeg, hogy a kakaótartalom 20-22% legyen, bár van olyan fajta kakaó is, amelyik 10-12% -os és mégis jó minőségű.
Javaslat: egy kevés rumaromával is ízesíthetjük a mázat.
Tortafüggő Marisz tapasztalata szerint xilittel is működik .
Újabb tapasztalat szerint " A margarint egy evőkanál olajjal lehet helyettesíteni, szép fényes máz lesz."
http://agnesszakacskonyve.blogspot.hu/2012/02/hideg-csokimaz-nem-kell-fozni-mert.html
A rizst kevés sóval puhára főzzük. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, amit kifehérítünk. Ezek után sóval, borssal...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: KönnyűFalatokra darabolom a pulykamellet majd a fűszerkeverékkel megszórom és félre teszem. A zöldségeket megmosom majd szeletelem, negyedelem. Kevés olajon aranybarnára pirítom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFasírt 1. Egy méretes tálba tesszük a darált húst. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a tojást, a sót, a fekete borsot. Egynemű masszává dolgozzuk össze. Egy nagyobb darab...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Bő, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni. Ha meghűlt, akkor hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a tojást és annyi lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű