menu

Családireceptkönyv.hu

Linzertekercs - zserbós és kakaós töltelékkel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 rúdhoz
- 40 dkg rétesliszt
- 25 dkg puha vaj vagy margarin (vagy 20 dkg zsír)
- 2 dl tejföl
- csipet só

A kakaós töltelékhez:
- 1 evőkanál olvasztott vaj (vagy olaj)
- 4 evőkanál cukor
- 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

A zserbós töltelékhez:
- 4 evőkanál sárgabaracklekvár
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja (bio citrom)

Elkészítés:


1. A tésztához a lisztet a vajjal/margarinnal (vagy a zsírral) elmorzsoljuk, majd a sóval és a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. Ezután két részre osztjuk, meggömbölyítjük, letakarva 15 percre félrerakjuk.
2. A kakaós töltelékhez a kakaóport a cukorral összekeverjük, a diós töltelékhez a diót a cukorral és a reszelt citromhéjjal összekeverjük.
3. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk téglalap alakúra (mivel nagyon omlós tésztáról van szó, lehet, hogy a szélei picit töredeznek, és pici türelem kell a nyújtáshoz is, de megéri vele szöszmötölni) Ha kinyújtottuk, megkenjük az olvasztott vajjal egyenletesen, majd rászitáljuk a cukorral összekevert kakaóport. Feltekerjük, mint a bejglit és ráhelyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Kinyújtjuk a másik tésztacipót is téglalap alakúra, megkenjük egyenletesen a baracklekvárral, majd megszórjuk a cukorral összekevert darált dióval. Feltekerjük, és rátesszük a tepsire a másik tekercs mellé.
4. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Világos maradjon!! Nem baj, ha puhának érezzük, amikor kivesszük a sütőből - mire kihűl, kicsit szikkad és omlós lesz - de azért arra figyeljünk oda, hogy a közepe ne maradjon nyers.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://gabicsek.blogspot.hu/2013/10/linzertekercs-zserbos-es-kakaos.html

Linzertekercs - zserbós és kakaós töltelékkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Párizsi kiflik
Párizsi kiflik

A 6 tojásfehérjét gőz felett 35 dkg kr. cukorral keményre fölverni, belekeverni a lisztet és a diót majd nyomózsákkal kizsirozott tepsire kifliket nyomni - száritani A 6 tojássárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós almás pite
Ropogós almás pite

Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, kevés margarinon, cukorral, fahéjjal puhára pároljuk, majd a keményítőt elkeverjük egy evőkanál vízzel, hozzáadjuk az almához, ezzel besűrítjü...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás lenmagos zabkása
Almás lenmagos zabkása

Így készítsük: egy lábasban keverjük össze a zabpelyhet, almát, fahéjat és tejet, majd időnként belekavarintva tegyük fel főni. Mikor felfőtt, még 4-5 percig főzzük folyamatosan ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mogyorós kinder bueno szelet
Mogyorós kinder bueno szelet

A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét folpackkal letakarjuk, és így hagyjuk k...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk