1 EGÉSZ tojás,
csipetnyi só,
1 tk. mustár,
2-3 csepp citromlé vagy almaecet,
2-2,2 dl olaj.
A hozzávalókat a fent említett vagy bármilyen sorrendben egy magas falú edénybe (nekem egy vastag plasztikpoharam van hozzá) tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk.
Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a hozzávalók, majd további pár másodperc után már az összes olajat felveszi. Közben érdemes le-fel emelgetni a botmixert.
Még néhány másodperc és már kész is a kemény majonéz. Ha mégis folyósnak találnánk, akkor cseppentsünk még olajat hozzá és verjük még egy picit.
http://edithreceptjei.blogspot.hu/search
1. A zöldség mixet sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. 2. A majonézt, tejfölt, mustárt, citromlevet összekeverjük, majd hozzáadjuk a tökmagolajat, porcukrot, és összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojásokat megfőzzük, a krumplit is héjában főzzük. Az uborkát, a sonkát/ csirkemellet, a főtt tojásokat és krumplikat felkockázzuk kb. borsó és kukorica méretűre. Én úgy szoktam,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk, sós vízben felforraljuk, majd hideg vízzel lemossuk. A lemosott húst a nagyobb darabokra vágott vöröshagymával, fokhagymával, vadfűszerrel, 3 dkg margarinnal...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA körtéket héjastul vékony gerezdekre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, belefektetjük a körteszeleteket, megszórjuk kókuszcukorral és mindkét oldalon 2-2 percig sutjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű