2,5 dl tejföl
5 db tojás
75 dkg liszt
fél liter víz
só, 1 ek. olaj
só
Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjanak össze a galuskák. Ha a víz tetején összegyűlik a galuska, szűrő kanállal szedjük ki és hideg vízzel öblítsük is le.
http://www.agraroldal.hu/nokedli-recept_img-1.html
A tésztát kifőzzük. A mazsolát rumban megáztatjuk. A tojássárgákat a vaníliás porcukorral és a vajjal habosra keverjük,majd a citrom reszelt héjával ízesítjük. Hozzákeverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szénhidrátcsökkentett penne tésztát forrásban lévő sós vízben a szokásos módon kifőzzük és leszűrjük. A szénhidrátcsökkentett tésztánál arra kell figyelni, hogy pár perccel tová...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit forrásba lévő vízben kifőzzük, de nem teljes puhára (aldente). A vöröshagymát apró kockára vágjuk, megpároljuk, hozzá adjuk a kockára vágott padlizsánt, a kés lap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízbe főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd hideg v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű