1 csomag tészta
5 dkg vaj
1 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt ementáli
10 dkg reszelt parmezán
5 gerezd fokhagyma
2 teáskanálnyi bazsalikom
só, bors
A tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat, a tejszínt és az ementálit összekeverjük és lassú tűzön felmelegítjük. Nem kell főnie, ha szép lassan összemelegítjük sűrűvé válik, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. Mikor a tészta megfőtt egy tálba tesszük és leöntjük a szósszal, összekeverjük, rászórjuk a parmezánt és kínálhatjuk!
http://ketkes.com/gyors-sajtszoszos-fokhagymas-teszta-vacsi-20-perc-alatt-fincsi-es-laktato-alig-van-vele-dolog/
A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel csomómentesre keverjük. Kiolajozott palacsintasütőben, közepes lángon megsütjük a palacsintákat. Ízlés szerint lekvárral vagy csokiönte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlapanyagokat összegyúrni, pihentetni majd négyzet alakúra vágni megtölteni forró serpenyőben 3-3 perc alatt sütjük a gázon
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük a spagettit sós vízbe főni, de csak roppanósra főzzük. Közben egy tepsiben az olívaolajat felhevítjük belerakjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a rákot, sózzuk,megfuttatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes