50 dkg liszt
50 dkg cukor
50 dkg alma (reszelt)
3 egész tojás
2 dl olaj
1 tk szodabikarbona
1 cs vaníliás cukor
4-5 ek darált dió
Csipet só
Ki merjük a lisztet egy nagyobb tálban, bele tesszük a szodabikarbonát, a vaníliás cukrot, a darált diót és a csipet sót. A tojásokat összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztes keverékhez az olajjal együtt. Robot géppel összedolgozzuk és végül a lereszelt almákat is hozzá keverjük.
Elő melegített sütőben, 170 fokon megsütjük, sütő formától függően kb 20-60 percen keresztül. Tű probával ellenőrizzük.
Még finomabb ha a lereszelt almákhoz egy kis fahéjat adunk, s össze forgatjuk, a tetejére pedig gyümölcs darabokat szórunk.
A 2 csomag pudingport 1 dl vízzel mix-fixben elkeverjük. Az almát 4 dl vízben a cukorral megpároljuk (10-15 perc). Ha puha, hozzákeverjük az oldott pudingot. Jól összekeverjük és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: 4 tojás sárgáját kihabosítottam 20 deka porcukorral, 10 deka lágy margarinnal és 3 3k. kakaóporral. 2 dl tejet adtam hozzá, majd 20 deka finomlisztet és egy tasak sütőport...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A hozzávalókat összedolgozzuk egy keverő tálban, ragadós masszát kapunk, majd lefedjük és betesszük a hűtőbe 1/2 napra - egy éjszakára. A pihenési idő után elfelezzük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű