menu

Családireceptkönyv.hu

Cupcake


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g vaj
1.5 dl kristálycukor
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2.5 dl búzaliszt (BL55)
0.5 evőkanál sütőpor
2 dl tejszín
1 teáskanál vanília eszencia
120 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
A krémhez
110 g vaj
2 dl porcukor
100 g csokoládé - fehér (olvasztott)
150 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
Elkészítés

Elkészítés:


A tészta elkészítése az első. Habosra keverjük (robotgéppel) a vajat és a cukrot. Majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Keverjük kb. 2 percig minden egyes tojás után. Hozzáadjuk a vanília eszenciát.
Egy másik tálban összevegyítjük a lisztet és a sütőport. Ezt a lisztes egyveleget apránként hozzáadjuk a vajas keverékhez, majd a tejszínt is hozzákeverjük. Amikor szép állagú a masszánk, akkor hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.
Kipapírozott muffinformákba kanállal (jégkrémkanállal) kiadagoljuk a tésztát. 200 C fokon kb. 20 percig sütjük. Miután kivettük a muffinokat a sütőből hagyjuk a formában kihűlni.
A krém készítése következik. Gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokoládét.
A porcukrot a vajjal habosra (robotgéppel) keverjük egy tálban. Fontos hogy szánjunk rá pár percet amíg valóban habos állagot kapunk.
Ezután hozzáadjuk az olvasztott fehér csokoládét. További pár percig keverjük. Ezután jön a krémsajt és további pár perc keverés. Egy nagyon laza, habos krémet kell hogy kapjunk.
Habzsákkal feldíszítjük a muffinokat ezzel a finom krémmel. Különböző színes díszítő cukrokkal illetve csokoládé golyócskákkal is díszíthetjük. Jó étvágyat.

Cupcake

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Igazi rétes tészta
Igazi rétes tészta

A disznó zsírt,olajat,ecetet,sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáadjuk a lisztet ,tojást és jól kidolgozzuk a tésztát , letakarva 1 órát pihentetjük.Pihentetés után 3-4 részre...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Piskóta - Vacak piskóta
Piskóta - Vacak piskóta

1. Egy nagyobb tálban rétegezzük a piskótát (kisebb darabokra tördelve), vagy a rumos tejbe mártott babapiskótát az elkészített pudingot és tetszés szerint gyümölcsöt, vegyesen, va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Szilvalekváros papucsok
Szilvalekváros papucsok

1A kefirt meglangyosítjuk. Kenyérsütő gép üstjébe helyezzük a langyos kefirt, az egész tojást, a lisztet, a cukrot, és a friss élesztőt a felsorolás sorrendjében, majd dagasztó-kel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Francia vajkrém
Francia vajkrém

A tojássárgáját habosítsuk ki, habosnak, világos színűnek kell lenni, mint maikor a piskótához készítjük. Közben tegyük fel a vizet és a cukrot sziruposodni. Fontos, hogy szirup á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk