menu

Családireceptkönyv.hu

Raffaelló kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg puha vaj
20 dkg zsíros tejpor
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
5 dkg fehér csokoládé
1 dl langyos víz
2 db ostyalap
45 db egész mandula
kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:


A hozzávalók. A mandulát forrázzuk le, barna héjától szabadítsuk meg. Az 5 dkg kókuszreszeléket egy kicsit daráljuk finomabbra.
Az ostyalapokat éles késsel óvatosan vágjuk fel. Széltében 15 cm - hosszában 27 cm - es téglalappá. Az egyik téglalapot óvatosan kockázzuk fel 3 × 3 cm -re. Széltében 5, hosszában 9 db lesz. Ezt tegyük félre.

A puha vajat keverjük össze a porcukorral.

Majd keverjük hozzá a többi hozzávalót a mandula kivételével. A csokoládét reszeljük bele.

Az egyben hagyott ostyalapot fektessük egy tálcára és kenjük rá a krémet.

Az első kockát a krém tetejére, a bal felső sarokba helyezve látjuk, hogy hova kell dugnunk a mandulát ahhoz, hogy a kocka közepére kerüljön.

Én így, fent hagyva az első kockát, benyomtam az első mandulát az alatta lévő helyre, és egyből ostyakockával fedtem. Most az első alá is került, és így mentem le az aljáig, azaz az első oszlop kész volt. Most minden kocka mellé nyomtam egyet, azaz a második oszlop is kapott mandulákat, majd arra tettem tetőket.

Így kirakjuk az egész lapot, majd óvatosan lenyomogatjuk, hogy ne nyomódjon ki a krém, de a lapocskák a krémhez tapadjanak.

10 percre a fagyasztóba tesszük, hogy a krém tökéletesen megdermedjen. Ha kifagyott rendesen, akkor éles késsel a kockák mentén átvágjuk teljesen a krémet és az alsó lapot, aztán kókuszreszelékbe hempergetjük.

Raffaelló kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Márti
Brownie Butter Cake
Brownie Butter Cake

Grease and line a 10cm x 20cm (4×8-in) loaf pan with aluminium foil. Preheat oven to 180C/350F. To make brownie, melt chocolate and butter over low heat. Remove and leave to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Hamis marcipángolyók Mama receptje alapján
Hamis marcipángolyók Mama receptje alapján

A búzadarát leöntjük a forró tejjel, majd jól elkeverjük, kissé lehűtjük. A cukrot, a darált diót, a margarint, a háztartási kekszet, és a tejes darát összegyúrjuk. Nehezen áll ös...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Túrókrémes meggyes finomság, egy sütemény ami kivéte
Túrókrémes meggyes finomság, egy sütemény ami kivéte

A csokoládét tördelt össze és gőz fölött olvaszd fel. 2 tojást keverj habosra 50 g cukorral és 50 g vajjal, a sót és a vaníliás cukrot keverd hozzá. A langyosra hűtött csokoládét k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Tejes pite (gm)
Tejes pite (gm)

A tojást és a cukrot habosra keverjük. Beletesszük a daiót és a joghurtot. Sütöpapíros, 30*15 cm-es tepsibe tesszük. Megszórjuk gyümölccsel a tetejét. 180 fokon, 30 percig sütjük...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk