Hozzávalók 26 cm hosszú, ovális sütőtálhoz:
1 dl tej
1 l víz
5 dkg vaj
30 dkg kukoricadara
10 dkg búzadara
1 teáskanál só
30 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
30 dkg trappista sajt reszelve
a tálaláshoz:
frissen őrölt bors (elhagyható)
A tejet a vízzel és a vajjal felforraltam.
Beleszórtam a kétféle dara keverékét és a sót, majd kis lángon tejbegríz sűrűségűre főztem.
A tűzről levéve hűlni hagytam.
A szalonnát vékony csíkokra, a megpucolt hagymát karikákra vágtam.
Pirítani kezdtem a szalonnát, majd pár perc elteltével hozzáadtam a hagymát, és az egészet szép pirosra sütöttem.
A pörcöt és a hagymát szűrőkanállal kiemeltem, a visszamaradt zsírt félretettem.
A sütőtálat vékonyan kikentem a szalonnazsírral, és a zsírba mártogatott fagylaltoskanállal a puliszka felét beleadagoltam.
burgonyát vágom+félpuhára főzőm+vajjal kenem+só,bors+sonkába+baconbe csomagolom+ tepsibe :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKend be a 12 muffin formát a vaj felével. Hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon uborka szeletelő, akkor ez sokkal könnyebb! Le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olajat hevítünk, majd rátesszük a száraz tarhonyát. Addig pirítjuk, amíg tetszőleges színt nem kap. Én szeretem ha kissé barnás színű. Felöntjük vízzel, ízlés s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a fűszeres burgonya szeleteket, majd megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 20 percig sütjük. Ezután eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű