A mennyiség a vendégek számától függő:
kifli, vaj, Kométa paprikás szalámi, uborka, sajt, újhagyma vagy póréhagyma
"alapnak" 1 fejes káposzta, vagy jégsaláta
Készülhet sonkából és más zöldségekkel is.
Kifliket karikára vágjuk, megkenjük vajjal, ráteszünk 1-1 szelet uborkát, sajtot, szalámit, újhagymát vagy póréhagymát. Az egészet átfűzzük egy fogpiszkálóval és rányomjuk egy alufóliával beburkolt fejes káposztára, vagy jégsalátára (mindkettő később felhasználható). Ezzel a módszerrel egy szép mutatós gömböt kapunk, melyet még körberakhatunk további "nyársakkal".
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük. Mikor elkészült papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen olajos és hagyjuk kihűlni. A burgonyát felkockázzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁztassuk be a lencsét 12 órára! Főzzük meg a lencsét a babérlevéllel és a leveskockával, vigyázzunk, hogy ne főjön szét; majd hűtsük ki! Vágjuk fel apró kockára a sárgarépát, a p...
Elkészítési idő: 3/4 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A zöldségeket feldaraboljuk ízlésünk szerint. A snidlinget vagy újhagymát apróra vágjuk. A tojásokat megfőzzük. A zöldségeket összekeverjük. A joghurtot elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt kockázd fel, áztasd sós vízbe legalább egy fél órára (így a padlizsán magjában található keserű alkaloida kioldódik). A paradicsomot is darabold fel. A padlizsánt ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű