Piskótalap
·
tojás
7 db
·
cukor
7 evőkanál
·
víz
7 evőkanál
·
liszt
14 evőkanál
Töltelék hozzávalói
·
piskótalap
1 db
·
lekvár (sárgabarack)
15 dkg
·
tejszín
8 dl
·
porcukor
14 dkg
·
eper
30 púpos evőkanál
·
kakaópor
6 dkg
·
citrom leve
1 db
·
zselé (olvasztott)
2 dl
Sütünk egy piskótalapot 7 tojásból. Kivágunk belőle egy 18 és egy 23 cm-es kerek lapot. A többit feltekerjük 15 dkg sárgabaracklekvárral, és felszeleteljük 6-8 mm vastagságú szeletekre. Kibélelünk egy műanyag tálat folpackkal, majd a piskótatekercsekkel kirakjuk. Eperkrém: 3,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 8 dkg porcukrot, 20 dkg epervelőt, 1 citrom levét, 10 dkg kockára vágott epret, és 1 dl olvasztott zselét. Csokikrém: 4,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 6 dkg kakaóport, 6 dkg porcukrot, és 1 dl olvasztott zselét. Charlotte torta töltése: a piskótatekercsekkel kirakott műanyagtálba beleöntjük az eperkrémet, majd rátesszük a 18 cm-es piskótát. Rátöltjük a csokis krémet, és lezárjuk a 23 cm-es piskótalappal. 2 órára hűtőbe tesszük és utána átfordítjuk egy lapos tányérra. Jó étvágyat kívánok. Nagyon mutatós, finom édesség.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a csipet sóval összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal. A liszthez adjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalót (tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsinket vajjal kenjük ki.A két fajta kekszet daráljuk le a diót törjük durvára,vagy darálva is hozzáadhatjuk majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot keverjük össze .A vajat olvasszu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összekeverjük a sima lisztet, a zabpehelylisztet, a darált diót, a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat és hozzáadjuk a tojást is. (Készíthetjük nyugodtan ro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Felfőzzük a zselatint, a túróhoz öntjük, majd jól elkeverjük. Fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, majd k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű