Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A tésztához
250 g liszt
1 tojás
60 g cukor
130 g vaj
csipetnyi só
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
500 g krémes túró
80 g étkezési keményítő
200 g cukor
500 ml tejföl
2 tojás
1 kávéskanál vaníliakivonat
8-10 szilva
1 evőkanál cukor
½ kávéskanál fahéj
Félbevágjuk a szilvákat, eltávolítjuk a magokat, majd megszórjuk az egy evőkanál cukorral és a fahéjjal. Elkeverjük, és legalább fél órát állni hagyjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órát hűtőben pihentetjük.
A tortaforma aljába sütőpapírt helyezünk. Lisztezett munkafelületen kör alakú lapot nyújtunk a tésztából, és kibéleljük vele a formát úgy, hogy az oldalát is befedjük a tésztával.
Körben kirakjuk a tésztalapot a cukrozott, fahéjas szilva felével.
Kikeverjük a túrótöltelék hozzávalóit, majd a formába öntjük. A töltelék tetejére kerül a szilva másik fele.
170 fokos sütőben 70-80 percig sütjük, vagy amíg a töltelék teljesen meg nem szilárdul.
Langyosra hűtve szeletelhető.
A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük. 2. Hozzáadjuk az olajat és joghurtot, és elkeverjük. 3. Jöhet a liszt, a sütőpor, szódabikarbóna, kakaó. Folyékony, ragacsos, cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket összegyúrjuk, 2 percet pihentetjük, majd formázzuk. Előmelegített sütőben 170 fokon 16 percig sütjük. 1 db tápértéke: 81,5 kalória 2,5 g fehérje 4,3 g szénhi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgabarackot kimagozzuk, és a vanílián kívül a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. A végén belekeverjük a vaníliarúd kikapart belsejét, még adhatunk hozzá mézet, aki nagyon éd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű