40 dkg pulykamell
2 dl joghurt
1 dl tej
1 dl tejszín
4 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 szem szegfűszeg, só, gyömbér, koriander, sáfrány, őrölt kömény, őrölt bors, chilipor, 1 ek darált mandula
A pulykamellet jól megmossuk, és apró kockára vágjuk. A hagymát lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk. A joghurtot, a tejet, a tésztát és a fokhagymát összekeverjük és a húsra öntjük. Szobahőmérsékleten 5 órán át pihentejük, közben többször felkeverjük. A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a vöröshagymát, és hozzáadjuk a gyömbért, a szegfűszeget és a sót. Mérsékelt lángon 5 percig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a koriandert, a sáfrányt, a köménymagot, a mandulát, a borsot, a chiliport, és még 5 percig pirítjuk. A fűszereket nem szabad magas hőmérsékleten pirítani, mert megkeserednek, közben állandóan kevergetni kell. A húst a joghurtos lével együtt a fűszerekhez öntjük. Fedővel fedjük és lassú tűzön 15 percig pároljuk.
Tálalás:
Az indiai pulykát előmelegített tálban rakjuk és párolt rizzsel és ecetes fejes salátával kínáljuk.
1. A csirkemellet nagyon vékonyra felszeleteljük, margarinnal kikent jénai tálba helyezzük, hogy az edény alját elfedje. 2. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz. A csirkehúst vágjuk vékony kis szeletkékre vagy csíkokra. 2. A páchoz a megtisztított fokhagymát nyomjuk át fokhagymanyomón vagy vágjuk apró kockákra, keverjük el az olajjal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefirt takarékon kevergetés közben addig főzzük, míg felforr. A megtisztított, felezett combokat csak ezután tesszük bele. Fűszerezzük, sózzuk, a fokhagymát is beletesszük. Fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteltem es fuszereztem Elore lisztbe martottam,majd tojasba aztan zsemlemorzsaba Kozepes tuznel kisutottem A rizset keves olajban megparoltam,felontottem a...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes