menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos több napra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 dkg só (1,5 ek.)
- 2 dkg cukor (1,5 ek.)
- 4 ek. olaj
- 1 sütőpor
- 2 tojás
- 2 p. kefír

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatom kevés tejben.
Bedagasztom és hűtőszekrénybe teszem, ahol több napig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Éjszakai kelesztésű sós kalács (Limara)
Éjszakai kelesztésű sós kalács (Limara)

A vaj kivételével mndent összedolgozunk. Amikor szépen összeállt a tészta 5 dkg olvasztott vajat csorgattam bele, szép lassan. A közepesen kemény tésztát 45 percig hagytam kelni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Túrós batyu
Túrós batyu

Kevés langyos tejbe egy kiskanál cukrot teszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet sóval, cukorral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a két tojássár...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Kürtőskalács kifli
Kürtőskalács kifli

Kimérjük egy tálba a lisztet, beleszórjuk a sót és egy mélyedést készítünk a közepére. Ide szórjuk a cukrot rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a kellemes kéz meleg tejet. Ha az é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Rita
 Cinnabon-amerikai fahéjas tekercs
Cinnabon-amerikai fahéjas tekercs

Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hog...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk