Tészta:
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 ek. méz
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tojás
- 40 dkg liszt
- 3-4 ek. tej
Krém:
- 5 dkg búzadara
- 3 dl tej
- 23 dkg cukor
- vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- rum
Tészta:
A 15 dkg cukrot, 5 dkg vajat/margarint, 1 ek. mézet felfőzzük.
Ha kihűlt, összegyúrjuk 1 teáskanál szódabikarbónával, 1 tojással, 40 dkg liszttel, 3-4 ek. tejjel.
3 felé osztjuk és zsírozott tepsi hátulján megsütjük.
Krém:
5 dkg búzadarát és 3 dl tejet megfőzünk,
ha kihűlt, mehet hozzá: 23 dkg cukor, van. cukor, 20 dkg vaj, rum.
A lapokat megkenjük baracklekvárral, rá a krémet.
A tetejére esetleg lehet csokimázt rakni. (De nem muszáj!)
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Forró olajba beleszaggatjuk a tésztát. Tetejére porcukrot szórunk és lekvárral tálaljuk.
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű1./ 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal habosra keverjük. 2./ Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaniliás cukrot és 1 liter tejet. 3./ Végü...
Elkészítési idő: másfél óra Nehézség: KönnyűElkészítés: Érdemes a krémmel kezdenünk, hogy ki tudjon hűlni még a torta megtöltése előtt. Ehhez egy vastagfalú lábosba rakjuk a dió és a kókuszolaj kivételével a többi hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket. A porcukort kikeverjük a tojás...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű