Tészta:
- 6 tojás fehérje
- 45 dkg cukor
- 15 ek. víz
- 30 dkg liszt + 2 mokkáskanál sütőpor
- 15 dkg dió
- 6 tojássárgája
Krém: (megfőzni!)
- 4 dl tej
- 5 ek. liszt
- vaníliás cukor
- 15 dkg darált dió
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin v. vaj
- rum
Máz:
- 1 Katica tortabevonó
- 2,5 ek. olaj
Nagy barna tepsibe való adag.
Elkészítjük a bundázó tésztát: a lisztet kis tálba tesszük. A tejet a tojások sárgájával habverővel jól elkeverjük, a lisztre öntjük, hozzáadjuk a cukrot, sót és az egészet habverő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalagárét a tejben feloldjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapu...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: KözepesKeverjük össze a száraz elemeket. Majd dolgozzuk bele a tojást, a kockára vágott puha vajat, az áfonyát, és a reszelt répát. A tésztát legalább egy órát pihentessük a hűtőben, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kivesszük a csomagból, és kettőbe vágjuk, hogy 2 db kb. 20x25 cm-es téglalapot kapjunk (amik sülés után kb. 18 x 23 cm-esek lesznek). A sütőpapírral együtt süt...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű